/* Start http://www.cursors-4u.com */ body, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1037.ani), url(http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1037.png), progress !important;} /* End http://www.cursors-4u.com */ /* Start http://www.cursors-4u.com */ body, a:hover {cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1037.ani), url(http://cur.cursors-4u.net/anime/ani-11/ani1037.png), progress !important;} /* End http://www.cursors-4u.com */

紅葉3

Friday, 20 October 2017

What is important to you?

Hari tu, Teacher Lavennia gantilah untuk subjek apa entah.Dia tulis dekat depan.What is important to you? Semua orang kena jawab.Ada yang jawab family, god, video game, phone, dan macam-macam lagilah.Tibalah giliran Yasmin.Terfikir jugak.Nak tulis apa? Semua orang dah ada pilihan.Yasmin tengok sekeliling.Ramai orang.Fikir-fikir..
Teringat gambar ni pula.
Ya.Kawan.Friends.Lepas tu Yasmin katalah kawan.Teacher tulislah kat depan.Masa nak patah balik ke tempat duduk, ada pula seorang manusia ni kata, "Kawan lagi penting dari ibu-bapa kau?" tersentap pula.Yasmin diam sajalah.Salahkan Sakura dan Ino! Diorang punya pasal! ^___^

-Yasmin Uzumaki
Tengoklah gambar ni ya! Penat tau Yasmin buat!

Thursday, 19 October 2017

Memori Indah bersama kawan-kawan

Dahnak darjah 6 ni rasa sedih.Amboi.Sedih? Jadi kenalah ada kenangan terindah.Hidup ni ada manis dan pahit.Jadi saya nak kongsikan memori yang indah untuk readers! Yang buruk biarlah disimpan.Hari tu, tak ingat bila, Majlis Bandaraya Shah Alam ada anjurkan ceramah PERINTIS HIJAU 2017.Boleh tahanlah seronoknya.Ada gambar juga.Nah, tengoklah.

Yang buat peace sorang-sorang itulah saya, Yasmin Uzumaki
Masa ni kami cuba nak belajar cara menanam sayur.Dah belajar banyak kali dah tanam.Tapi kali ni dengan kawan jadi pengalaman itu menjadi berlainan.
Gambar nilah my favourite.Sebab sekolah kitorang je ada.Bukan sombong tapi diorang yang sombong.Orang tegur dia, dia tak layan pula.

Okeylah.Semoga kita berjumpa lagi.Harap-harap korang semua sihat walafiat!

-Yasmin Uzumaki


Wednesday, 18 October 2017

Peperiksaan Akhir Tahun (Nightmare of all student like me.)

"Pernah tak rasa macam nak lari dari realiti dan terus masuk dunia Naruto?" Pernah. Banyak kali.Tak payah nak ambil periksa.Tapi dalam Naruto pun ada periksa jadi dunia Naruto dan dunia realiti tak adalah banyak beza! 

Kata cikgu, hidup ni perlu belajar, belajar dan belajar.Saya pernah dapat nombor 41/45 dalam kelas pertama! Walaupun kelas pertama rasa macam duduk dekat kelas terakhir.Masa tu awal tahun.Masa pertengahan tahun dapat nombor 30/45.Okeylah tu.Lagi satu, saya ada buat satu lukisan ni.Abang saya seorang pelukis Anime yang terhebat.(haha) Saya lukislah satu gambar Sakura ni.
Yang ni.
Boleh tahan cantiklah juga.Lepas tu abang saya kata saya berbakat.Saya apa lagi.Kembanglah.Bukan apa.Lukis gambar anime kegemaran dan dipuji idola pujaan,Sape tak kembang?In Sha Allah nanti saya akan postkan.Siapa yang ada instagram bolehlah follow ya.@uzumakiyasmin4239.Banyak lagi nak citer.Sambung lagi nanti ya.In Sha Allah.

Sunday, 25 June 2017

Selamat hari raya!!

Selamat hari raya! Tahun ni saya puasa penuh! Tapi raya tahun ni tak best langsung..Abang accident.Kena jaga dia tapi saya okey je..Haaaha..
Walaupun sebenarnya sedih jugaklah.Huhu.Dia punya kawan baik gila! Setiap hari lawat.Walaupun tak dapat duit raya.Haha!

Best jugaklah dapat duit raya RM51...hAhA.

Thursday, 25 May 2017

11 Question

Kak izzatisarafinahanis ada tag yasmin!! Thank you very very much.Tapi yang rule tu..Tak boleh laksanakan la yang kena tag orang tu.Sorry!! Nanti admin belanja makan.^___^ JK!!
Bismillahirahmanirahim..Sorry kalau jawapan nombor 2 salah.Saya budak baru belajar.

Let's get it started...

1.What is your favourite anime and why?
Naruto Shippudden!! Because it funny and because it about friend.
2.What is your favourite quote?
Walk with friend in the light, then alone in the dark.
3.What is your travel plans?
Go to my village.Melaka.
4.Who is your idol and why?
My mom.Because she can take care me and my siblings.
5.What you want to be?
Orang yang berjaya di dunia dan akhirat..
6.In anime, who is your favourite character and why?
Naruto Uzumaki.Because he is a hardworking person.
7.In anime, who do you think have a same character with you?
Boruto.Or Himawari.I guess.[Naruto son]
8.What the type of song you like?
Even Kunoichi Need Love and Ievan Polkka.Anime singing it.
9.Do you watched any cartoons besides anime?
Yes.I watched Ejen Ali and The Amazing Awang Khenit.
10.What do you think about your wonderful blog?
PrEttY..Syok Sendiri..HaHa.Naruto.
11.If you have a Doraemon,s Pocket, what the type of things do you want to use? Why?
Pintu ke mana sahaja!! Nak pergi 10 tahun akan datang.Nak tengok Yasmin dah besar jadi apa, nak tengok Yasmin dah besar macam mana.

FUH!!Itu dia jawapan untuk 11 Soalan Kak izzatisarafinahanis.Penat tangan ni menulis.Harap-harap memuaskan hati akak!!

Okeylah, Bye!!

P/s: Who is have exam, good luck!! ^___^

Sunday, 5 March 2017

Dah nak periksa la... :(

Minggu depan saya nak periksa jadi..Huh..Tak boleh lah saya menulis blog..Kenapa kita kena periksa? Belajar cukup ah.Huhuhu.. Asyik-asyik menghadap buku je..Takde masa nak buat apa yang kita suka..Parents pun suruh kita belajar..Masa parents saya suruh belajar tu, dalam hati saya berkata `Belajar, belajar, belajar...TAKDE BENDA LAIN KE?!!' tapi saya tahu diorang nak masa depan kita cerah..Tapi saya nak je luahkan perasaan saya dekat diorang..Huhuhu..:( Parents juga mahu yang terbaik untuk kita..Jadi saya mahu belajar bersungguh-sungguh untuk banggakan diorang!!!

Thursday, 2 March 2017

YEAY!!!

Saya dah lama tak tulis blog sebab nak cari cara macam mana nak save image ni..Allhamdullilah saya berjaya..^____^ Seronok tak terkata..Saya mula-mula nak give up je..Tapi baru saya ingat Naruto tak pernah putus asa!! Saya pun cari kat google macam mana nak save image...Tapi satu pun tak membantu..Rupanya..Saya buka email..Email mana boleh save image..Saya terbuka Gmail dan saya tengok ada gambar ni..Saya terkejut giler!! Saya pun save la.. Tamat..

Pengajaran: Jangan cepat putus asa!!!

Stay Cool, Wear Hijab.

-Yasmin Uzumaki